Slachtoffer geworden van een misdrijf? U kunt zich voegen als benadeelde partij in het strafproces

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een misdrijf en de verdachte wordt vervolgd, dan is het mogelijk voor u om zich als benadeelde partij te voegen in het strafproces. Dat geldt ook voor zaken waarin de verdachte niet voor de rechter dient te verschijnen maar waarin de zaak bijvoorbeeld door middel van een TOM-zitting (Transactie Openbaar Ministerie) wordt afgedaan.

De mogelijkheid tot voeging in een strafproces is een belangrijke manier om schade op de dader te verhalen. Het gaat hier om een civiele procedure binnen het strafproces. De strafrechter beperkt zich tot vorderingen waarover voldoende duidelijkheid bestaat. Het is dan ook van belang dat u zich in het geval van (ingewikkeldere) schade laat bijstaan door een gespecialiseerde advocaat zodat deze een duidelijke vordering voor u kan opstellen.

Tijdens de behandeling van de strafzaak (de zitting) hebt u het recht om te vertellen wat het strafbare feit met u heeft gedaan en welke gevolgen het feit voor u heeft gehad. Verder heeft u het recht om materiële en immateriële schadevergoeding te vragen.

De slachtofferspecialisten van Kennemer Advocaten staan u gedurende het gehele strafproces bij. Uw advocaat onderhoudt contact met de rechtbank en het Openbaar Ministerie en stelt voor u de vordering benadeelde partij op. Tijdens de zitting staat uw advocaat u bij of u wordt door uw advocaat vertegenwoordigd in de rechtszaal. Zodra het vonnis bekend is zal uw advocaat dit met u doornemen en eventuele vervolgstappen met u bespreken.

Bent u slachtoffer geworden? Neem dan vrijblijvend contact op met Kennemer Advocaten te IJmuiden voor advies en/of bijstand.

Over Kennemer Advocaten

Kennemer Advocaten is een jong en dynamisch kantoor dat zich in de stadskern van IJmuiden bevindt. Het team bestaat momenteel uit vier gedreven en gespecialiseerde advocaten, advocaat Louke Korfker, advocaat Diederik Klein, advocaat Kate Lans en advocaat Rob Groot. Lees hier meer over Kennemer Advocaten, het kantoor voor een ieder die op zoek is naar een advocaat in IJmuiden en omstreken.