DNA-afname

Indien u bent veroordeeld voor een strafbaar feit waarvoor voorlopige hechtenis is toegelaten, zal de Officier van Justitie bevelen dat u uw DNA af moet laten nemen voor het bepalen en verwerken van uw DNA-profiel. De Officier van Justitie zal dit alleen bevelen indien hij oordeelt dat het redelijkerwijs aannemelijk is dat het verwerken van uw DNA-profiel van betekenis kan zijn voor de voorkoming, opsporing, vervolging en berechting van strafbare feiten.

Normaliter ontvangt u een oproep om uw DNA af te laten nemen. Indien u niet op deze oproep reageert of na een eventuele herinnering niet komt opdagen, loopt u het risico dat u wordt aangehouden door de politie.

Kennemer Advocaten adviseert u contact op te nemen met één van hun advocaten wanneer u een oproep heeft ontvangen om uw DNA af te laten staan. Zij kunnen u nader informeren omtrent deze DNA-afname en kunnen ook na uw DNA-afname een bezwaarschrift indienen bij de Rechtbank tegen de bepaling en verwerking van uw DNA.

Indien de Rechtbank het bezwaarschrift gegrond verklaart, zal de Rechtbank de Officier van Justitie bevelen uw celmateriaal te vernietigen.

 

Over Kennemer Advocaten

Kennemer Advocaten is een jong en dynamisch kantoor dat zich in de stadskern van IJmuiden bevindt. Het team bestaat momenteel uit vier gedreven en gespecialiseerde advocaten, advocaat Louke Korfker, advocaat Diederik Klein, advocaat Kate Lans en advocaat Rob Groot. Lees hier meer over Kennemer Advocaten, het kantoor voor een ieder die op zoek is naar een advocaat in IJmuiden en omstreken.