Mirthe Docter – advocaat te IJmuiden

Mr. Mirthe Docter is gespecialiseerd in het straf(proces)recht. Mirthe heeft Rechten gestudeerd (specialisatie strafrecht) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens en na haar studie heeft zij gewerkt als griffier bij het gerechtshof in Amsterdam op de strafsector. Daarna heeft zij werkervaring opgedaan bij een strafkantoor en bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst, op de afdeling Gezinshereniging en Procesvertegenwoordiging.

Expertises Mirthe Docter

Hoewel haar praktijk zich richt op het strafrecht is de vreemdelingenrechtelijke achtergrondkennis die zij heeft opgedaan handig voor cliënten die met beide rechtsgebieden in aanraking komen. In 2017 is zij begonnen als advocaat bij Kennemer Advocaten.

Mirthe is een advocaat die bereid is alles binnen haar macht te doen om u zo goed mogelijk bij te staan indien u met het strafrecht in aanmerking komt.

Naast haar werk als advocaat zet Mirthe zich actief in voor het Nederlands Juristencomité voor de Mensenrechten. Ook is zij projectcoördinator ten aanzien van het dossier etnisch profileren bij het Public Interest Litigation Project, een organisatie die zich richt op het strategisch procederen om mensenrechten te beschermen. Zij is deelnemer van Forum Levenslang, een stichting die zich inzet voor een humane levenslange gevangenisstraf. Voorts blogt zij voor een juridische uitgeverij (SDU) over strafrechtelijke onderwerpen.

Mirthe is lid van de Nederlandse Vereniging voor Jonge Strafrecht Advocaten (NVJSA).

Stuur een bericht naar Mirthe Docter

Dit veld is verplicht. Vul dit veld s.v.p. in.
Dit veld is verplicht. Vul dit veld s.v.p. in.
Dit veld is verplicht. Vul dit veld s.v.p. in.

Over Kennemer Advocaten

Kennemer Advocaten is een jong en dynamisch kantoor dat zich in de stadskern van IJmuiden bevindt. Het team bestaat momenteel uit vijf gedreven en gespecialiseerde advocaten, advocaat Louke Korfker, advocaat Diederik Klein, advocaat Kate Lans, advocaat Rob Groot en advocaat Mirthe Docter. Lees hier meer over Kennemer Advocaten, het kantoor voor een ieder die op zoek is naar een advocaat in IJmuiden en omstreken.